• Бургас, ул. Сливница 45
  • em_bi_floring@abv.bg
  • 088 629 3401

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ И ИЗИСКВАНИЯ ЗА МОНТАЖ НА ВИНИЛОВА ПОДОВА НАСТИЛКА


Паркетен Център ще ви помогне и запознае с основните принципи и изисквания за монтаж на винилова подова настилка.

Монтаж върху керамични плочки, дървени подове и повърхности с подово отопление.

Повърхността трябва да е равна и гладка, а евентуалните неравности на съединението /с фугите/ не трябва да превишава 1 мм, ако те са по-дъбоки трябва да се изравнят със самонивелираща замазка, така ще се постигне гладка повърхност, а и вдлъбнатините няма да се виждат по повърхността на новата настилка. Винилови подови настилки клик-система, могат да се монтират и върху паркети, върху заковани или залепени за пода паркети. Реденето на панели е допустимо върху под с подово отопление с циркулация на вода при температура, не повече от 27С и в този случай монтажът трябва да е с лепило.

Подготовката на основата е много важна и тя трябва да е:
Винилови подове се поставят върху солидна, равна, чиста и суха основа. Тя трябва да почистена от прах и замърсяване.
Гладка без пукнатини и с допустима неравност максимум 2 мм на разстояние от 1 метър.
Влажност на бетонната основата не трябва да превишава 2,5% измерена с високоскоростен влагомер.
Влажност на циментова основа <2,5%СМ,СаSo4<0,5%CM
Винилови подови настилки трябва да се темперират в помещенията за монтаж поне 48 часа преди тяхното полагане, а температурата в помещението трябва да е 15-26 С.ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ BERRY ALLOC


За да изберем качествен ламиниран паркет трябва да имаме предвид на какво натоварване ще е подложен, устойчивост на влага и ултравиолетови лъчи, на механични натоварвания и химични съединения.
Важен момент при избора е да се обърне внимание и на неговата екологичност.

Паркетен Център ви представя ламиниран паркет Berry Alloc, произведен от норвежко-белгийско дружество, представено на пазара повече от 20 години. Продуктите издържат на големи механични натоварвания и имат доживотна гаранция.

Основната HDF плоскост има повишена плътност и издържливост на влага и много надеждна система на закопчаване. Панелите прилепват много плътно един до друг и са неуязвими за проникване на прах, течности и замърсяване. При тяхното производство не се използват вредни и токсични съединения, затова са полезни за климата в стаята.
Тези ламинирани паркети могат да се монтират навсякъде в дома и офиса, защото осигуряват висока устойчивост и надеждност при високи натоварвания и промени на влажността в помещенията. Високото европейско качество на ламинати Berry Alloc гарантира дълга експлоатация от над 20 години, без промяна на външния вид на настилката.ЕКОЛОГИЧНИ ВОДОУСТОЙЧИВИ ПОДОВЕ


Ново поколение водоустойчиви подове CERAMIN - SPC подови настилки - изключитлно издържливи от CLASSEN.
NEO 2.0 на CLASSEN е много здрава и водоустойчива подова настилка, екологична и не съдържа PVC. Те са антибактериални и подобряващи климата в помещенията където се полагат. При стъпване са много тихи и запазват топлината. Подовата настилка се базира на композитен материал CERAMIN, който е подобен на керамиката, но е с по-добри свойства и е с по-ниско тегло на квадратен метър. Произвежда се в Германия и е устойчив на ултравиолтовите лъчи.
Настилките притежават сертификат BlueAngel. Те са подходящи за монтаж на под и стена, лесно се почистват и са приятно топли на допир. Подходящи за бани, кухни, коридори и други зони, изложени на контакт с вода. Придружени с 20 години гаранция за жилищни помещения.ВЛАГОУСТОЙЧИВ ЛАМИНАТ EGGER


Предимствата на влагоустойчивия ламиниран паркет Aqua на EGGER са:
- Неговата влагоустойчивост е петкратно по-висока от тази на класическите ламинирани паркети.
- Съвсем лесен монтаж с клик система UniFit.
- Хигиенично чист и с лесна подръжка.
- Плаващ монтаж.
- Без риск от деформиране от климатичните промени.
- Приложение както за дома, така и за търговски зони.
- Ламинатът отговаря на изисквания за поставяне в ресторанти, барове, магазини, хотелски стаи и всички жилищни помещения: кухни, коридори, дневни, трапезария, мокри помещения.
- По-икономичен от залепени и фугирани плочи.ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ EGGER - ВИСОКОКАЧЕСТВЕННА ПОДОВА НАСТИЛКА


Всеки, който избира ламиниран паркет от EGGER избира паркет с отлично качество и съобразен с новите тендеции.
При производството на ламиниран паркет EGGER се използва само дървесина от устойчиво управлявани горски стопанства. Ламинати EGGER са подходящи за жилищни и търговски помещения, естествените съставки вложени в производството осигуряват здравословни условия на живот. Високото качество се подсигурява благодарение на антистатична технология.
Функционални, издържливи и с привлeкателен дизайн ламинатите EGGER се утвърждават като предпочитани подови настилки за всеки дом, офис, хотел, магазин и обществени сгради. Със своите антистатични свойства нашият ламинат осигурява качество във всяко жилищно пространство. Ние от Паркетен Център имаме удоволствието да представим високото качество и разнообразието от декори на реномиран производител като EGGER.

Доживотна гаранция на ламинат Aqua+. Влагоустойчивият ламинат на EGGER е подходящ за влажни помещения и за коридори, кухни и входни зони. При ползване на влагоустойчив ламинат в домашни условия важи доживотна гаранция. Благодарение на разработената носеща HDF плоча EGGER предлага по-висока сигурност по време на ползване. При ползване в търговски зони гаранцията е пет години.КАК ДА ИЗБЕРЕМ КАЧЕСТВЕН ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ?


За да направим правилен избор трябва да се съобразим с харектеристиките на ламинирания паркет - и по ясно клас и износоустойчивост, както и с дебелината на ламината. Ламинираният паркет е с дебелина от 6 мм до 12 мм. По-голяма дебелина означава по-здрав и стабилен под, както и по-сигурно закопчаване на ламелите. При неравен под е по-добре ламината да е с по-голяма дебелина.

Ламиниран паркет клас 31 е най-подходящ за помещения с ниско натоварване например за спални или домашни офиси.

Ламиниран паркет клас 32 е подходящ за повечето стаи в жилищна сграда - коридори, дневни, трапезарии, както и за търговски помещения, ресторанти, офиси и хотели предназначени за по-интензивен трафик. Този клас ламиниран паркет е най-разпостранен и предпочитан.
Тук имаме голямо разнообразие от цветове, добри ценови предложения и придружени с добра гаранция от производител от 15 до 25 години за някои производители.

Ламиниран паркет клас 33, се използват не само в жилищни, но и в търговски помещения с високо ниво на трафик. Може да се постави навсякъде - домове, хотели, офиси, обществени сгради и фитнеси. С гаранция 25 години за жилища тук трябва да се отбележи високо качество и релеф на ламината.

Ламиниран паркет клас 34 има най-дълъг експлоатационен живот: за жилища ще издържи възможно най-дълго. Може да се постави в силно натоварени търговски зони, офиси, хотели, ресторанти, фитнеси, детски градинии и други. Тук както и при клас 33 имаме високи харектеристики като релеф, подходящи са за подово отопление, защитени от влага, защитени от надраскване и други повреди.

Обобщаваме, че колкото с по-висок клас е ламинираният паркет, толкова е по-дълга неговата експлоатация, както и това, че има начение в какво помещение какъв клас ламинат полагаме.

Ламиниран паркет с фаска/фуга
Разликата между ламинат и ламинат с фаска не е само външния вид, но и дългата употреба. Ламинатите с фаска изглждат много добре и наподобяват естествено дърво. Те са красиви, добре подчертават структурата на дървото и придават красота и стил на помещението. Освен това фаската предпазва ламелите от надигане в краищата, защото при повечето производители тя е обработена и защитена от проникване на влага, което е много добре за дълга и безпроблемна употреба.

Двустранна фаска е разположена по дължината на плоскоста. Четеристранна фаска е разположена от четирите страни на плоскостта.

Освен това ламинатите с фаска компенсират малки неравности на пода заради еластичноста на фаската. Ние бихме заложили на ламинат с четеристранна фаска.

Предпочитан ламинат за офиси е с клас на предназначение 32, 33 и износоустойчивост АС4, АС5, АС6 и дебелина 8, 9, 10, 12 мм.
Паркетен център Ви предлага следните приложения на ламиниран паркет за спални - 8мм, кл 31, AC3 или 8 мм, кл 32, АС4
За дневни, хол и коридор - 8, 9, 10 мм, кл32, АС4 или 8, 9, 10 мм, кл33, АС5 с фаска V4
За търговски зони, слабо и средно натоварени - 8, 9, 10, 12 мм, АС4, кл32 или АС5, кл33, с фаска V4
За търговски зони, силно натоварени - 8, 9, 10, 12мм, кл33, АС5 или кл 33 АС6 с фаска V4.ВИНИЛ КЛИК СИСТМА LVT


Нов винилов под от VOX. Всеки декор е избран от дизайнерите на VOX. Те имат структура на бетон или дърво. Издържливи на надраскване и са водоустойчиви, подходящи са за подово отопление. Антистатични и лесни за поддръжка. Тази подова настилка намира все по-голямо приложение. Важно е да отбележим, че за полагането на тази настилка основата трябва да е гладка или най-добре саморазливен под. Винил клик система може да се монтира върху съществуващи дървени подове, както и върху плочки като в този случай се поставя специална подложка с максимална плътност.

За разлика от други настилки винил клик система е много приятен на допир и тих при стъпване. Тези подове са хигиенни и антибактериални. Монтира се и в помещения изложени на влага и контакт с вода. Подкрепени с 10 год. гаранция от VOX.

Паркетен център има изпълнени с тази настилка жилища и търговски обекти и много доволни клиенти.SPC НАСТИЛКИ - НОВО ПОКОЛЕНИЕ НАСТИЛКИ


Уникално твърдото ядро на този вид настилка я прави много издържлива и стабилна за помещения, изложени на пряка слънчева светлина и заедно с това тя е и водоустойчива. Твърда сърцевина и с добавка на минерални влакна. Сигурна заключваща система с много здрав клик и фабрична фаска. Тиха при стъпване, лесна за поддържане.
Устойчива на петна и механични повреди SPC настилките са високотехнологичен продукт за многогодишна употреба.
Паркетен център предлага SPC настилки Rigio, подкрепени с гаранция от 20 години за жилищни помещения.ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС?


Над 15 години опит и постигнато доверие.
Коректност – ние като екип сме коректни и лоялни към нашите клиенти и партньори.
Профисионализъм - това ни отличава от другите.
Утвърдено качество на предлаганите продукти. Реномирани производители с традиции и опит, гарантиран с качество монтаж.
Цени и качество - винаги с грижа за това голямо разнообразие от продукти.
Ние работим за вас, а вие се доверете на нас.